Eetlokaal Quelderhuys opent haar deuren

Eetlokaal Quelderhuys opent haar deuren

Quelderhuys, een uniek Texels concept werkt samen met I Love Texel
18 september 2021 opende eetlokaal Quelderhuys in De Cocksdorp haar deuren. Een uniek concept voor Texel waar gebruik wordt gemaakt van lokaal geteeld voedsel en waar nieuwe waarde wordt gegeven aan overtallige producten die anders in de reststroom terecht zouden komen. Voor I Love Texel is hier ook de grootkeuken voor de groothandel in lokale producten gevestigd. Zo tillen we samenwerking naar het volgende niveau.

De bijzondere naam van is afkomstig uit de oorsprong van de kwelder. Zoals de kwelder onder invloed van het getij door afzettingen uit het water is ontstaan op de grens van land en zee dankt Quelderhuys zijn bestaan aan de eilandproducten die op de stroom van de seizoenen geleverd worden.

Door de combinatie van daghoreca en verswinkel kun je bij Quelderhuys terecht voor een heerlijke koffie met eerlijk gebak en binnenkort ook voor een in huis bereide take away maaltijd of een vers pakket om zelf thuis klaar te maken. Basis voor alle gerechten van Quelderhuys is vegetarisch, vlees is er als keuze ter aanvulling van de maaltijd. En altijd lokaal, duurzaam en eerlijk vlees zoals van de nabijgelegen hoeve Axel.

Deel dit artikel