Lokaal eten voor ouderen

Lokaal eten voor ouderen

Lokaal rundvlees voor Texelse ouderen
6 april 2021, een historische dag voor I Love Texel en verzorgingstehuis De Gollards in Den Burg op Texel. Deze dag starten we met de levering van Texels Rundvlees. De koks van het verzorgingstehuis zijn verheugd over deze mijlpaal, evenals Katrijn van der Vlerk, directeur bij Omring.

Het heeft namelijk even geduurd voordat een en ander op gang kwam. Al in 2018 is er een project opgestart waarbij Gemeente Texel, Rabobank en Texelfonds het initiatief ‘Smaak van het Huis’ hebben gevraagd te onderzoeken hoe er meer gebruik gemaakt kan worden van lokaal aanbod bij de maaltijdvoorziening van de Texelse ouderen.

Na een periode van drie jaar waarin er veel overleg is geweest tussen diverse partijen heeft I Love Texel het stokje opgepakt in het aanleveren van lokale producten aan de centrale keuken in Den Burg waar ook de maaltijden voor Tafeltje Dekje worden gemaakt.

Groeimodel en samenwerking
We hebben samen met De Gollards gekozen voor een groeimodel. Vanuit een relatief klein segment eerst zorgen voor een stabiel aanbod en gestructureerde levering om van daar uit meer productgroepen aan te sluiten.

In samenwerking met het slachthuis hebben we het assortiment aangepast aan de behoefte van de mensen. Door bijvoorbeeld rekening te houden met de kruiding en portiegrootte van bepaalde producten en minder zout toe te voegen. De levering wordt door I Love Texel met koeltransport verzorgd direct vanaf het slachthuis. Verser kan het bijna niet. Ook bij het slachthuis in Oudeschild heerst enthousiasme: ‘prachtig dat we deze mooie producten beschikbaar kunnen maken voor onze ouderen’ aldus eigenaar Cor Boschma.

Deel dit artikel