Skip to content

Over I Love Texel

Een duurzame toekomst

Voor een mooie toekomst van het eiland hebben we elkaar nodig. Samen zorgen we voor een balans, die goed doet aan bewoners en bezoekers, aan landschap en dieren.

Onze ambitie

Iedereen die van Texel houdt, bewoner en bezoeker, willen wij op laagdrempelige wijze in aanraking laten komen met al het moois wat het eiland te bieden heeft. En meer nog, we dagen iedereen uit om ook zelf zorg te dragen voor de toekomst van dit bijzondere eiland.

Hoe werken we?

In alles wat wij doen proberen we de verbinding tussen boer en bord, landschap en mens te herstellen. We werken daarbij vanuit de volgende 5 basisprincipes:

Ons eiland biedt een overvloed aan potentieel en kansen. Door intensief samen te werken met alle betrokkenen maken we deze overvloed toegankelijk voor iedereen.

Wat doen we?

ILoveTexel is dé marktplaats voor Texelse producten en hun verhalen voor bewoners en bezoekers, particulieren en bedrijven.

Samen met iedereen bij wie Texel een speciaal plekje in het hart heeft willen wij werken aan de toekomst van ons eiland. Dit kan door deel te nemen aan onze projecten, door gebruik te maken van onze diensten, door het kopen van onze producten, of door ons te benaderen voor nieuwe samenwerkingen.

Ons verhaal

IIn 2016 namen Erwin Goënga en Lyanne Hooijschuur samen de supermarkt PLUS Hooijschuur in De Cocksdorp over van haar vader Kleis. Zoals vele zelfstandige supermarktondernemers weten Erwin en Lyanne dat een winkel alleen kan bloeien als de omgeving bloeit. Vanaf dag 1 zijn ze intensief gaan samenwerken met producenten op het eiland, wetende dat zowel vaste klanten als gasten op zoek zijn naar mooie en eerlijke lokale producten.

Om het lokale aanbod een platform te kunnen geven kochten Erwin en Lyanne in november 2019 het merk I♥Texel en de bijbehorende souvenir lijn aan. Met dit platform willen ze de essentiële samenwerking op het eiland ondersteunen die nodig is om de toekomst van Texel te waarborgen. Zo kunnen hun kinderen opgroeien op een eiland waar zij ook in de toekomst kunnen blijven wonen en werken.

Onze Geschiedenis

2017
Oprichting door Peter Dral
2017
November 2019
Overname door Erwin Goënga
November 2019
Februari 2020
Aansluiting ILoveTexel bij lopende projecten rondom lokaal eten in de zorg
Februari 2020
Maart 2020
Kieke & Skranse, een samenwerking van ILoveTexel, Dirk van der Beek en Annette van Ruitenburg.
Maart 2020
April 2020
Dirk sluit aan als mede ondernemer
April 2020
Mei 2020
Laura Kooij komt naar Texel om het platform handen en voeten te geven
Mei 2020

Onze partners aan het woord!