Over I Love Texel

Een duurzame toekomst

Voor een mooie toekomst van het eiland hebben we elkaar nodig. Samen zorgen we voor een balans, die goed doet aan bewoners en bezoekers, aan landschap en dieren.

I Love Texel is een platform voor Texelse producenten. We werken samen om de lokale voedselketen te versterken en besteden veel aandacht aan meer duurzame souvenirs.

Iedereen die van Texel houdt, bewoner en bezoeker, willen we op laagdrempelige wijze in aanraking laten komen met al het moois wat het eiland te bieden heeft. En meer nog, we dagen iedereen uit om ook zelf zorg te dragen voor de toekomst van dit bijzondere eiland.

Hoe werken we?

In alles wat wij doen proberen we de verbinding tussen boer en bord, landschap en mens te herstellen.

Ons eiland biedt een overvloed aan potentieel en kansen. Door intensief samen te werken met alle betrokkenen maken we deze overvloed toegankelijk voor iedereen.

Wij werken vanuit openheid en vertrouwen waarbij we altijd inzicht zullen geven in onze bedrijfsvoering, ambities, doelstellingen, en verdienmodel. Dit vragen we van alle partijen waar we mee samenwerken.

Wij werken samen met Texelse producenten en bedienen bewoners, bezoekers en bedrijven van Texel. Voor personeel, producten, en andere vormen van ondersteuning kijken we zoveel mogelijk naar lokaal aanbod op Texel.

Met onze bedrijfsvoering willen we zoveel mogelijk positieve impact maken op onze omgeving, van landschap tot mens en dier.

Ondernemerschap en creativiteit zijn essentieel om op een toekomstbestendige manier invulling te geven aan onze ambities en alle betrokken partijen op een eerlijke manier te belonen.

Wat doen we?

ILoveTexel is dé marktplaats voor Texelse producten en hun verhalen voor bewoners en bezoekers, particulieren en bedrijven.

Samen met iedereen bij wie Texel een speciaal plekje in het hart heeft willen wij werken aan de toekomst van ons eiland.

Dit kan door deel te nemen aan onze projecten, door gebruik te maken van onze diensten, door het kopen van onze producten, of door ons te benaderen voor nieuwe samenwerkingen.

Ons verhaal

In 2016 stappen Erwin Goënga en Lyanne Hooijschuur in het bedrijf van haar vader Kleis, de supermarkt PLUS Hooijschuur in De Cocksdorp. Ze realiseren zich dat een winkel alleen kan bloeien als de omgeving bloeit. Vanaf de eerste dag werken ze daarom intensief samen met producenten op het eiland.

Om het lokale aanbod een breder platform te geven nemen Erwin en Lyanne in november 2019 het merk I Love Texel over. Hiermee willen ze de samenwerking ondersteunen die nodig is om de toekomst van Texel te waarborgen. Zo kunnen hun kinderen opgroeien op een eiland waar zij ook in de toekomst kunnen blijven wonen en werken.

Onze Geschiedenis

September 2021
Scharrelvarkens
Uitbreiding van het assortiment. In samenwerking met de familie Zoetelief en vakslager Peter Haker gaan we ook het varkensvlees verzorgen voor de zorglocaties op Texel.
September 2021
Juli 2021
Souvenirkasten
We starten met I Love Texel souvenir kasten op alle locaties van De Krim.
Juli 2021
Juni 2021
Hele lammeren
We gaan lamsvlees leveren aan de horeca. Per heel lam zodat er niets verloren gaat. En met een extra bijdrage voor de boeren.
Juni 2021
April 2021
Lokaal eten voor de zorg
De levering van lokale producten aan de zorg is er door. We beginnen met rundvlees.
April 2021
Maart 2021
Duurzamere souvenirs
Leer-werkbedrijf De Bolder sluit aan als partner voor een duurzamer souvenir lijn. Hiermee komen we een stuk dichter bij ons maatschappelijke doel
Maart 2021
Februari 2021
Meer samenwerken
Samenwerking met diverse ondernemers om het lokale groente aanbod uit te breiden krijgt gestalte
Februari 2021
Januari 2021
Uitbreiding van het team
Om het komende jaar de verschillende onderdelen van I Love Texel uit te kunnen rollen is er mankracht nodig.
Januari 2021
December 2020
Aankoop van een pand in De Cocksdorp
Met voldoende ruimte voor een duurzame winkel-restaurant combinatie en grootkeuken. Zo kunnen we handen en voeten geven aan de lokale korte voedselketen
December 2020
Oktober 2020
Aansluiting partners
Gesprekken met grotere partners op het eiland voor afname van lokale producten komen op gang
Oktober 2020
Juli 2020
Start samenwerking Texel plasticvrij
Juli 2020
Mei 2020
Ontwikkeling B2C en B2B platforms
Start ontwikkeling van de nieuwe ILoveTexel platforms voor consumenten en ondernemers
Mei 2020
Maart 2020
Kieke&Skranse
Een samenwerking van ILoveTexel, Dapper Texel en Annette van Ruitenburg met als doel door samen thuis te koken lokaal voedsel onder de aandacht te brengen
Maart 2020
Februari 2020
Projecten lokaal eten
Aansluiting bij lopende projecten rondom lokaal eten in de zorg. Denk hierbij aan het verzorgingstehuis en tafeltje dekje
Februari 2020
November 2019
Overname door Erwin en Lyanne
De bakens worden verlegd naar een bredere inzet van het merk ILoveTexel met meer aandacht voor maatschappij, lokale markt en duurzaamheid
November 2019
2017
Oprichting van ILoveTexel
Door Peter Dral met als doel op Texel een mooi souvenir merk op te bouwen
2017