Over I Love Texel

Een duurzame toekomst

I Love Texel is een platform voor Texelse producenten. We werken samen om de lokale keten te versterken en besteden veel aandacht aan meer duurzame souvenirs.

Voor een mooie toekomst van het eiland hebben we elkaar nodig. Samen zorgen we voor een balans, die goed doet aan bewoners en bezoekers, aan landschap en dieren.

Wat doen we?

I Love Texel is dé marktplaats voor Texelse producten en hun verhalen. Samen met iedereen bij wie Texel een speciaal plekje in het hart heeft willen wij werken aan de toekomst van ons eiland.

Dit kan door gebruik te maken van onze diensten, het kopen van onze producten, of door ons te benaderen voor nieuwe samenwerkingen.

Ondersteuning

I Love Texel heeft in samenwerking met meerdere partijen op het eiland ondersteuning gekregen van investeringsfonds STIFT Texel en het Waddenfonds.

De bijdrage is verleend aan het project:
“Texel: meer dan de som der delen”

In het project zoeken diverse commerciële en maatschappelijke partijen op het eiland de samenwerking op. Trekkers van het project zijn I Love Texel, VVV Texel en De Krim.

Hoe werken we?

Ons eiland biedt een overvloed aan potentieel en kansen. Door intensief samen te werken met alle betrokkenen maken we deze overvloed toegankelijk voor iedereen.

Wij werken vanuit openheid en vertrouwen waarbij we altijd inzicht zullen geven in onze bedrijfsvoering, ambities, doelstellingen, en verdienmodel. Dit vragen we van alle partijen waar we mee samenwerken.

Wij werken samen met Texelse producenten en bedienen bewoners, bezoekers en bedrijven van Texel. Voor personeel, producten, en andere vormen van ondersteuning kijken we zoveel mogelijk naar lokaal aanbod op Texel.

Met onze bedrijfsvoering willen we zoveel mogelijk positieve impact maken op onze omgeving, van landschap tot mens en dier.

Ondernemerschap en creativiteit zijn essentieel om op een toekomstbestendige manier invulling te geven aan onze ambities en alle betrokken partijen op een eerlijke manier te belonen.

Ontwikkelingen

Mei 2022
Drukwerkplaats naar Den Burg
Deze maand gaan we onze nieuwe drukwerkplaats bij Leer-werkbedrijf De Bolder opstarten. Alle spullen staan er dus we kunnen aan de slag.
Mei 2022
Maart 2022
Versterking van het team
Gerard, Esther en Wim komen ons team versterken. We kunnen vol gas het nieuwe seizoen in!
Maart 2022
Januari 2022
Nieuwe collega's gezocht
Met pijn in het hart heeft Lotte besloten om terug te keren naar Brabant. We gaan hard op zoek naar nieuwe collega's de komende tijd.
Januari 2022
November 2021
Borrelplanken
Bij Leer-werkbedrijf De Bolder gaan borrelplanken gemaakt worden in de vorm van het eiland met een brandmerk van I Love Texel. Vanaf komend seizoen in de winkel!
November 2021
September 2021
Scharrelvarkens
Uitbreiding van het assortiment. In samenwerking met de familie Zoetelief en vakslager Peter Haker gaan we ook het varkensvlees verzorgen voor de zorglocaties op Texel.
September 2021
Juli 2021
Souvenirkasten
We starten met I Love Texel souvenir kasten op alle locaties van De Krim.
Juli 2021
Juni 2021
Hele lammeren
We gaan lamsvlees leveren aan de horeca. Per heel lam zodat er niets verloren gaat. En met een extra bijdrage voor de boeren.
Juni 2021
April 2021
Lokaal eten voor de zorg
De levering van lokale producten aan de zorg is er door. We beginnen met rundvlees.
April 2021
Maart 2021
Duurzamere souvenirs
Leer-werkbedrijf De Bolder sluit aan als partner voor een duurzamer souvenir lijn. Hiermee komen we een stuk dichter bij ons maatschappelijke doel
Maart 2021
Februari 2021
Meer samenwerken
Samenwerking met diverse ondernemers om het lokale groente aanbod uit te breiden krijgt gestalte
Februari 2021
Januari 2021
Uitbreiding van het team
Om het komende jaar de verschillende onderdelen van I Love Texel uit te kunnen rollen is er mankracht nodig.
Januari 2021
December 2020
Aankoop van een pand in De Cocksdorp
Met voldoende ruimte voor een duurzame winkel-restaurant combinatie en grootkeuken. Zo kunnen we handen en voeten geven aan de lokale korte voedselketen
December 2020
Oktober 2020
Aansluiting partners
Gesprekken met grotere partners op het eiland voor afname van lokale producten komen op gang
Oktober 2020
Juli 2020
Start samenwerking Texel plasticvrij
Juli 2020
Mei 2020
Ontwikkeling B2C en B2B platforms
Start ontwikkeling van de nieuwe ILoveTexel platforms voor consumenten en ondernemers
Mei 2020
Maart 2020
Kieke&Skranse
Een samenwerking van I Love Texel, Dapper. Texel en Annette van Ruitenburg met als doel door samen thuis te koken lokaal voedsel onder de aandacht te brengen
Maart 2020
Februari 2020
Projecten lokaal eten
Aansluiting bij lopende projecten rondom lokaal eten in de zorg. Denk hierbij aan het verzorgingstehuis en tafeltje dekje
Februari 2020
November 2019
Overname door Erwin en Lyanne
De bakens worden verlegd naar een bredere inzet van het merk I Love Texel met meer aandacht voor maatschappij, lokale markt en duurzaamheid
November 2019
2017
Oprichting van I Love Texel
Door Peter Dral met als doel op Texel een mooi souvenir merk op te bouwen
2017