Woonzorglocatie Gollards

Zorg op locatie

Omring heeft diverse zorglocaties op Texel waaronder Gollards in Den Burg.

Producten

I Love Texel levert onder andere lokaal vlees aan de keuken van Omring op Texel.

Tafeltje dekje

Ook de maaltijden van Tafeltje dekje worden met Texels vlees bereid door de koks van Omring.

Belang van voeding

Voeding is een essentieel onderdeel voor gezond leven. Ook de oorsprong van wat je eet is belangrijk. Goed eten geteeld door producenten uit je eigen omgeving draagt daar aantoonbaar aan bij. Als je weet bij welke boer je stukje vlees vandaan komt geeft dat een andere waardering en beleving.

Omring die ook de woonzorglocaties op Texel onder haar hoede heeft zet zich in voor het versterken van het gebruik van lokale voedingsproducten. Hiervoor is gekozen om samen te werken met I Love Texel. Langzaam maar zeker breiden we het assortiment uit en kunnen de Texelse ouderen steeds meer genieten van een lokale maaltijd.

Lokale keten

Zowel het rundvlees als het varkensvlees en het lamsvlees dat door de koks van woonzorglocatie Gollards wordt gebruikt komt inmiddels uit de lokale keten. Samen met de boeren, het slachthuis en de slager zorgen we voor streekproducten van uitmuntende kwaliteit. En binnen 30 kilometer van boer naar bord.

Met de koks kijken we naar de mogelijkheden en kunnen we schakelen op de wensen. Minder zout? Dat kan geregeld worden. De hamburger wat sappiger? Gaan we doen. Dat is het voordeel van een korte keten. En het werkt ook nog een stuk leuker.

Op je oude dag mag je best goed eten

Samenwerken

Toen het er op leek dat er in de vernieuwde Gollards geen keuken en restaurant zou terugkomen, is het met hulp van lokale fondsen gelukt deze voorziening toch in stand te houden. Destijds werd door Piet Lap het initiatief genomen om een projectgroep Korte Keten samen te stellen. Zij deden onderzoek naar wat er nodig is om een distributieketen van verse lokale Texelse producten op te zetten. Doel hiervan was het maken van een structurele verbinding tussen de Texelse zorg en de lokale boeren. Deze ontwikkelingen zijn nu uitgemond in de samenwerking tussen Omring en I Love Texel.

is toegevoegd aan je winkelwagen:
Afrekenen