Voedselbos Texel

Locatie

Het voedselbos en zelfpluktuin is gelegen aan de Middellandse weg in Oudeschild.

Producten

Naast de huisgemaakte confituren is er heel veel lekkers om zelf te plukken en proeven.

De tuin is te bezoeken

Een leuke, leerzame en ontspannen belevening voor jong en oud.

Een hecht familiebedrijf

De Zelfpluktuin en voedselbos is al meer dan 25 jaar een begrip op Texel. Trudy, Judith en Jacco Boersen zwaaien de scepter over dit prachtige familiebedrijf ontstaan uit de verkoop van zelf geteelde aardbeien in een kraampje langs de weg.

Jams, siropen voor limonade en dessertsauzen maken ze zelf in hun eigen boerderijwinkel. Het kenmerk is de echte fruitsmaak en de hele vruchten, met zo weinig mogelijk toevoegingen. Zo komt het fruit het beste tot zijn recht. De producten van het voedselbos zijn op veel plekken verkrijgbaar. Bij I Love Texel gebruiken we ze bijvoorbeeld in ons kaasplank pakket.

Heerlijk uitje op Texel

Het voedselbos is bij uitstek geschikt om met het gezin, als stel of in een kleine groep te bezoeken. Voor de kinderen is er een kabouterpad en in de overdekte theetuin is het heerlijk vertoeven en genieten. Je mag zelf fruit, snackgroenten en bloemen plukken om te proeven. In bepaalde delen van het seizoen kun je ook plukken om mee  naar huis te nemen.

Het voedselbos biedt veel inspiratie om ook thuis aan de slag te gaan. In de kas wordt een grote variatie aan planten zoals aardbeien, snackgroenten en kruiden opgekweekt waarmee je je eigen pluktuin kunt beginnen. Bij het voedselbos zijn ook de I love Texel souvenirs verkrijgbaar.

Bekijk de Zelfpluktuin en voedselbos

Naar het voedselbos?

Het voedselbos is geopend van 1 mei tot en met 26 oktober. Je mag plukken om te proeven. In bepaalde seizoenen mag je ook plukken om mee naar huis te nemen, je rekent de geplukt waren dan af bij de kassa.

Maandag tot en met zaterdag 9:30 – 17:30 / Zondag gesloten

De Zelfpluktuin is geschikt voor alle leeftijden en voornamelijk voor kleine gezelschappen. Mindervaliden hebben toegang tot de gehele tuin, er is een aangepast toilet aanwezig.

is toegevoegd aan je winkelwagen:
Afrekenen