Texelse Lavendel

Waar vind je Texelse Lavendel

De producten van Texelse Lavendel zijn op diverse plaatsen in de retail te koop.

Producten

Onder andere zeep, bodylotion, shampoo, thee, honing, geurzakjes, bonbons en lichaamsolie.

Telen op Texel

Lavendel is een Zuid-Europese plant uit de familie van de lipbloemigen die op Texel goed aanslaat.

Texelse boerendochters

Sanne en Fenneke Lap, geboren Texelaars, jonge moeders en boerendochters. Toen ze 16 en 18 jaar oud waren kwamen de nichtjes op het idee om lavendel te planten op een stukje boerenland nabij Den Hoorn en het bedrijf Texelse Lavendel te beginnen. Eerst met planten die de opa en oma van Fenneke in de caravan hadden meegenomen uit Zuid-Frankrijk. Ondertussen zijn ze op hun derde stukje land aan het telen en is het veld met lavendel aanzienlijk groter geworden.

Het eerste zeepje dat ze bedachten was in de vorm van een schapenboet waarin ze met hun bedrijf zijn begonnen. Sindsdien is er een heel assortiment aan verzorgende lavendelproducten ontwikkeld zoals bodylotion, douchegel, massageolie, shampoo, handcrème, handzeep, scrub- en badzout. Maar ook thee, honing, geurzakjes en huisparfum.

Heerlijke producten

De kwaliteit en oorsprong van de ingrediënten staan voorop. Van het planten van de lavendel tot en met het inpakken; aan de productie komt veel handwerk te pas. Een aantal producten worden in samenwerking met ambachtsboerderij ‘De Bonte Belevenis’ in Den Hoorn gemaakt. Op deze boerderij werken mensen in een beschermde omgeving.

Er is meer samenwerking met Texelse producenten. Zo maakt de Texelse Chocolaterie een repen met lavendel en er is een aardbeienjam met lavendel op de markt die bij de Zelfpluktuin wordt gemaakt. 

 I Love Texel gebruikt de producten van Texelse Lavendel in diverse welkomstpakketten, kadopakketten en in kerstpakketten.

Lichaamsverzorging van Texel

Sanne en Fenneke

Texelse Lavendel heeft geen bezoek locatie maar de lavendel op het veld is te zien vanaf de weg.

De producten zijn zuiver en worden geselecteerd op de bijzondere eigenschappen van lavendel. Als eerste is dat het ontspannende effect, en daarnaast is er de van nature ontsmettende werking.

Nabij het lavendelveld hebben Sanne en Fenneke een kantoortje en een plaats waar ze hun producten verpakken en verzenden.

is toegevoegd aan je winkelwagen:
Afrekenen