Tesselaar Familiebrouwerij Diks

Brouwerij in Den Burg

In het hart van Den Burg, op Spinbaan 11, vind je de vrolijkste brouwfamilie van Texel.

Bier van Texel

Bekend van de smaakvolle bieren Strandstruner en Eilandkriebel. Stuk voor stuk op Texel gebrouwen.

Tesselaar bier kopen

Voor, tijdens of na uw verblijf op het eiland zijn alle Tesselaar bieren verkrijgbaar bij I Love Texel.

Een hechte bierfamilie

De naam zegt genoeg, deze brouwerij is in handen van een hechte familie bestaande uit vader Maurice, moeder Helma, zoons Sander & Jasper, dochter Marinka en  haar man Sander.

Familiegevoel staat hoog in het vaandel en samen bouwt dit gezin aan een prachtige toekomst voor de nog jonge brouwerij. Deze is in 2017 opgericht nadat Marinka aan haar vader vroeg of het een idee zou zijn om samen te gaan ondernemen.

Unieke brouwketel

Sinds 2017 brouwt de familie een eigen serie aan (speciaal-) bieren op Texel. Variërend van een eigentijds Koper Weizenbier de ‘Strandstruner’, een dorstlessend blond bier ‘Eilandkriebel’, een bekroond bokbier ‘Slufterbok’ maar ook als enige brouwerij op Texel een Pilsener ‘Eilandbiêr’ brouwt deze familie voor ieder wat wils.

Bij I Love Texel worden de bieren van de Tesselaar Familiebrouwerij ook gebruikt in prachtige Texelse cadeau- en kerstpakketten. Mooi om te krijgen nog mooier om te geven!

Ontdek Tesselaar bier!

Tesselaar bezoeken

Tesselaar Bier wordt gebrouwen in echte koperen ketels en dat kan je zelf komen ontdekken. Tijdens een persoonlijke rondleiding door de brouwerij krijg je een spannend verhaal over 22 jaar bierbrouwen op Texel, een ondernemende dochter, broers en echtgenoot die meedoen en de bouw van één van Nederlands mooiste brouwinstallaties. Kortom 45 minuten passie en plezier vergezeld door 3 bieren geserveerd in proefglaasjes.

Voor meer informatie en inschrijven om aan een rondleiding deel te nemen kun je terecht op de website van de brouwerij.

is toegevoegd aan je winkelwagen:
Afrekenen