Stokerij Texel

Mooi en lekker

De flessen van Stokerij Texel zien er niet alleen prachtig uit, de inhoud is ook niet te versmaden.

Assortiment

Van genever tot vatgerijpte gin, wodka met cranberry en huisgetrokken kruidenbitter.

Waar te koop?

Bij de Texelse slijters zijn de dranken van TX verkrijgbaar. De Stokerij heeft ook een winkeltje.

Zelf stoken

De genever en gin worden batchgewijs met echte kruiden in een moderne maar toch ambachtelijke ketel gedistilleerd. Het is een proces dat bijna een gehele dag in beslag neemt. De stokerij beschikt over een drietal verschillende stookketels die elk voor een eigen gedeelte van het stookproces ingericht zijn. Het uitstoken van alcohol vergt een andere techniek dan het stoken van een goede smaak in de gin.

De cranberries voor de TX wodka komen van Texel en worden in Den Hoorn geteeld bij Landgoed de bonte belevenis. Ze worden bij de stokerij verwerkt om volgens eigen receptuur de wodka mee te maken. TX Scheepsbitter wordt in verschillende stappen getrokken met kruiden in een voor deze bitter unieke samenstelling.

Smaak van kust en zee

Vlierbloesem, duindoorn, cranberry en jeneverbes. Deze smaken komen terug in verschillende dranken van de stokerij. Smaken en geuren die je ook op de waddeneilanden ervaart.

Voor het rijpen van de Ocean Aged gin maakt de stokerij gebruik van licht getoaste gebruikte rode wijn vaten van eikenhout. Deze vaten zijn zeer geschikt voor langdurige lagering. Deze bijzondere gin rijpt aan boord van het zeilschip de ‘Tres Hombres’ gedurende een reis over de oceaan van Den Helder naar de Caraïben en terug.

Stokerij Texel maakt verder een hele serie likeuren waaronder de likeuren van Lekker Texels en de likorette Texelstroompje.

Genieten op Texel

Stokerij Texel

Op doordeweekse dagen is het winkeltje bij de Stokerij geopend.  De locatie aan de Slotskolk wordt gedeeld met Brouwerij TX.

Mogelijkheden voor een rondleiding zijn voorbehouden aan groepen op afspraak maar soms heb je geluk en mag je even achter kijken. 

is toegevoegd aan je winkelwagen:
Afrekenen