Slachtbedrijf Boschma

Locatie

Het slachtbedrijf is gevestigd op het bedrijventerrein van Oudeschild.

Producten

Texelse runderen, varkens en lammeren voor slager en groothandel.

Vleespakketten

Texelaars weten Boschma te vinden voor een prachtig lokaal vleespakket.

Slachterij voor Texel

Op Texel is één slachtbedrijf en dat is gelegen in havenplaats Oudeschild. Eigenaar Cor Boschma leidt het bedrijf samen met zijn vrouw Isabel. In het slachthuis worden enkel Texelse runderen, varkens en lammeren geslacht. Ook vindt hier de noodslachting plaats als het voorkomt dat een dier door een ongelukkig toeval plotseling geslacht moet worden. Geen overbodige luxe op een eiland.

Door de vakbekwame medewerkers worden na het koelen de karkassen uitgebeend, uitgesneden en verpakt.

Rund, schaap en varken

Cor beoordeelt zelf de dieren waarmee de kwaliteit en herkomst van het vlees gegarandeerd is. Geboren, geweid en geslacht op Texel. De gehele keten van Texels lamsvlees, varkensvlees en rundvlees is hiermee transparant en compleet op het eiland.

Slachten is niet het enige onderdeel van de werkzaamheden. Voor I Love Texel verwerkt Cor onder andere het rundvlees dat we leveren aan de zorginstelling op het eiland.

Door de korte lijntjes is het mogelijk rekening te houden met de wensen van de ouderen. Kleinere porties, minder zout, hieraan wordt allemaal aandacht gegeven door Cor en zijn team.

Slachtplaats Oudeschild

Slachtbedrijf Texel

Cor heeft het slachtbedrijf in 2013 overgenomen en sindsdien is er continu geïnvesteerd in hygiëne, kwaliteit en uitbreiding van het gebouw.

De groei van vraag naar lokale producten heeft er aan bijgedragen dat Cor en Isabel in de loop van de tijd een mooi welvarend bedrijf hebben kunnen opbouwen dat een belangrijke schakel vormt op het eiland.

is toegevoegd aan je winkelwagen:
Afrekenen