Mosterdmakerij Texel

Bezoek de mosterdmakerij

De mosterdmakerij is gelegen aan de voet van De Hogeberg op de Zuidhaffel bij Den Burg

Producten

Mosterd van geel en bruin mosterdzaad met heerlijke kruiden zoals zwartmoeskervel.

Mosterd kopen?

Dat kan op diverse plaatsen bij de Texelse retailers en uiteraard bij de mosterdmakerij zelf.

Van Texelse grond

In 2020 startten Mieke en Christof de Vries hun Mosterdmakerij op Texel. De mosterdplanten die de gele en bruine zaden leveren worden op Texel verbouwd door landbouwbedrijf De Prins, op een schitterend ‘hoekie land’ bij Den Hoorn aan De Grie.

Mosterdzaadjes zijn klein, vaak maar een halve tot hele millimeter groot, terwijl er binnen een mum van tijd een heel grote plant uit kan groeien.

Mieke en Christof maken verschillende varianten grove en pittige mosterd, rozemarijnmosterd en biermosterd. Onder andere kurkuma, zwartmoes kervel en mierikswortel zorgen voor een geheel eigen smaak.

Het sneeuwklokje

Aan de voet van De Hogeberg, een stuwwal uit de ijstijd, vind je de prachtige boerderij uit 1899 met de naam ‘Galanthus’. Dit is de plek waar de mosterd gemaakt wordt. Mieke en Christof hebben de boerderij deze naam gegeven. Galanthus is de Latijnse naam van het sneeuwklokje dat ’s winters in grote getale uitbundig bloeit rondom de boerderij.

I Love Texel gebruikt deze echt Texelse mosterd onder andere in welkomst- en geschenkpakketten voor vakantieparken, in kerstpakketten voor bedrijven en Texelse borrelpakketten die we via de website verkopen.

Mosterd van Texelse bodem

Mosterdmakerij Texel

Op vrijdag en zaterdag van 11:00u-17:00u kun je de mosterd proeven en kopen in de winkel van de mosterdmakerij. Ook kun je zien hoe deze gemaakt wordt door Christof en Mieke.

In de vakantieperiodes zijn de openingstijden ruimer.

Er worden bij de mosterdmakerij ook proeverijen en workshops voor groepjes van 4 tot 8 personen gehouden.

is toegevoegd aan je winkelwagen:
Afrekenen