Kaasboerderij Wezenspyk

Kom langs op de boerderij

Kaasboerderij Wezenspyk is vrij te bezoeken en is elke dag geopend.

Producten

Een ruim assortiment schapen-, boeren en geitenkaas in alle leeftijden en smaken.

Kaas kopen?

Dat kan op diverse plaatsen bij de Texelse retail en uiteraard bij de kaasboerderij zelf.

Texelse kaas

Op kaasboerderij Wezenspyk wordt Goudse Boerenkaas gemaakt van eigen koeienmelk. De schapen- en geitenkaas met melk van collega-boeren. Bijna dagelijks zijn de kaasmakers bezig met het maken van de beste kazen in verschillende formaten en smaken. Je kunt dit ook bekijken. Tip: het meeste werk gebeurt in de ochtend tot 12 uur!

In de kaaswinkel kunnen deze lekkere kazen gekocht worden. De jongste kazen zijn slechts enkele weken oud. De oudste kazen zijn bijna 5 jaar! Achter op het erf is een schapenmuseum. Hier kom je alles te weten over de Texelse schapenhouderij!

Historische plek

Kaasboerderij Wezenspyk is vernoemd naar polder Wezenspyk. Een oude polder die in het bezit was van het weeshuis van Texel. Eind 19de eeuw is de boerderij langs de oude zeedijk herbouwd.

In 1981 is Anton Witte begonnen met het maken van Boerenkaas. Een jaar later is ook schapenkaas toegevoegd aan het assortiment en uiteindelijk ook geitenkaas.

Het bedrijf is continu in ontwikkeling. Job Witte, de jongste zoon van de familie, heeft in het voorjaar van 2020 het stokje van zijn ouders overgenomen. Aan hem de schone taak om het bedrijf op een gezonde manier verder uit te breiden om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen kunnen proeven van de smaak van Texel!

Kaas van Texelse bodem

Boerderij Wezenspyk

Maandag t/m zaterdag
09:30u – 17:00u

Zondag
11:00u – 17:00u

Kom langs in de kaaswinkel en bezoek het schapenmuseum.

Honden zijn, mits aangelijnd, welkom rondom de boerderij en in het schapenmuseum.

is toegevoegd aan je winkelwagen:
Afrekenen