Hoeve Axel

Locatie

Hoeve Axel is gelegen aan de vuurtorenweg in De Cocksdorp

Producten

Naast het rundvlees worden er op hoeve Axel narcissen en aardappelen geteeld

Boerencamping

Bij hoeve Axel kun je ook verblijven op de prachtige boerencamping

Een divers bedrijf

Nelleke en Johannes van Heerwaarden runnen dit gemengde bedrijf met bloembollen, akkerbouw, een boerencamping en natuurlijk de vleesrunderen. Nelleke houdt zich bezig met de camping, Johannes heeft zich gespecialiseerd in rundvlees en narcissen. Elk jaar kweekt hij zo’n 20 hectare met verschillende soorten van deze prachtige bloemen.

De runderen die opgroeien op hoeve Axel komen als jongvee van verschillende bedrijven in de omgeving. Het zijn voornamelijk stieren van diverse vleesrassen zoals Piemontees, Limousin, en Blonde d’Aquitaine die Johannes in de stal heeft.

Heerlijk vlees van Texel

Het voer voor de runderen wordt zoveel mogelijk op het eigen bedrijf geteeld. Zo krijgen ze maïs, tarwe en voeraardappelen te eten. Het stro voor de potstal komt van de tarwe, de mest wordt over het eigen land uitgereden. Er is op het bedrijf veel aandacht voor de kringloop in de landbouw.

Voor ILoveTexel verzorgt hoeve Axel het rundvlees dat we leveren aan bijvoorbeeld de zorg op Texel. De runderen worden geslacht in Oudeschild bij slachtbedrijf Boschma. Het prachtige vlees van deze goed verzorgde dieren is zeer in trek op Texel.

Boeren onder het licht van de vuurtoren

Hoeve Axel

Hoeve Axel is een boerderij met een rijke historie op het voormalig eiland Eijerland. In het zicht van de vuurtoren en op een kleine kilometer van het dorp De Cocksdorp.

Op hoeve Axel kun je verblijven op een prachtige boerencamping. Hier kun je letterlijk onder het licht van de vuurtoren genieten van een welverdiende vakantie in het buitengebied van Texel.

is toegevoegd aan je winkelwagen:
Afrekenen