Fruitbedrijf Molenbuurt

Soms mag je zelf plukken

Bepaalde zaterdagen rond oktober mag je zelf appels en peren plukken in de boomgaard.

Keijser appelsap

Het heerlijke Texelse appelsap van Keijser komt uit deze boomgaard.

Fruit en sappen

Bij de boomgaard is een winkel waar je het seizoensgebonden fruit en sappen kunt kopen.

Authentiek

Goedlachs, vrolijk, dicht bij de natuur en waarschijnlijk het enige bedrijf op Texel waar je nog handgeschreven facturen krijgt. Kees Keijser onderhoudt de boomgaard vakkundig en met passie. Dat straalt er van af.

Fruitbedrijf Molenbuurt is misschien wel het meest bekende lokale bedrijf bij de bezoekers van het eiland. Het fruitbedrijf is de producent en leverancier van het Texelse “Keijser Appelsap” dat je vrijwel overal op het eiland tegenkomt in de kleine flesjes op de terrassen maar ook in grote glazen flessen in de supermarkt en speciaalzaak.

Het heerlijke sap is te verkrijgen in een heldere en troebele persing. De appels die gebruikt worden voor het sap zijn natuurvriendelijk geteeld.

Heerlijk fruit van Texel

In de boomgaard vind je diverse soorten fruit waaronder appels, handperen, stoofperen, pruimen en amandelen van diverse rassen. Er zijn een aantal klassieke rassen appels en stoofperen en er is variatie in seizoens- en bewaar fruit.

Is er voldoende geplukt voor de eigen voorraad en de productie van het sap dan is er rond oktober een aantal zaterdagen de gelegenheid om te komen plukken. Particulieren mogen dan op pad in de boomgaard om zelf te oogsten.

Op het bedrijf wordt uitleg gegeven over het plukken, je kunt proeven welke soorten je het lekkerst vind en heerlijk ontspannen zelf aan de slag. Een echte aanrader als je op Texel bent of voor een dagje komt.

Een paradijsje op Texel

Naar het fruitbedrijf

Vanaf de pruimentijd (begin augustus):
Dagelijks van 13.30 tot 18.00 – zondag gesloten.

Van half september tot 31 oktober:
Dagelijks 13.30 tot 18.00 – dinsdag en zondag gesloten.

Van 1 november tot 28 februari:
Vrijdag en zaterdag van 13.30 tot 18.00

Van 1 maart tot eind juli:
Zaterdag van 13.30 tot 18.00

is toegevoegd aan je winkelwagen:
Afrekenen