Leer-werkbedrijf De Bolder

Locatie

Leer-werkbedrijf De Bolder is gelegen aan de Reijer Keijserstraat in Den Burg

Producten

Samen met I Love Texel werkt De Bolder aan een duurzame Texelse souvenirlijn

De Bolder ontvangt geen publiek

De Bolder is een werkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Een echt bedrijf

Leer- werkbedrijf De Bolder begeleidt Texelaars met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan. De Bolder biedt Texelaars die dat nodig hebben een steuntje in de rug bij het vinden én behouden van (een vorm van) arbeidsmatige deelname aan de samenleving. Met als doel: geen Texelaar valt buiten de boot!

In het eigen productiebedrijf worden onder andere ondervloerplaten gemaakt en er is een wasserij waar een groot deel van de Texelse toeristische was gedraaid wordt. De buitendienst-medewerkers
verrichten veel werk voor de gemeente Texel, je ziet ze overal op het eiland.

De Bolder is een onderdeel van de gemeente Texel en voert voor hen de Participatiewet uit. Verder werkt De Bolder nauw samen met diverse ketenpartners in de samenleving, waaronder UWV en Reclassering. De Bolder biedt (voor kortere of langere tijd) werkervaringstrajecten, beschut werk, re- integratietrajecten, begeleid werken en detachering bij externe (veelal Texelse) werkgevers.

De Bolder en ILoveTexel

I Love Texel werkt samen met Leer- werkbedrijf De Bolder om een zo groot mogelijk deel van de souvenirs lokaal te produceren en te bewerken. De medewerkers van het leerwerkbedrijf maken in de eigen werkplaats de I Love Texel garnalen- netjes, maar ook de kaas-, brood- en borrelplanken.

Zo zorgen we er samen voor dat productiewerk van De Bolder zichtbaar en tastbaar wordt in de eigen omgeving en maken we een duurzamer Texels souvenir. Daarbij kijken we continu verder naar uitbreiding van het assortiment en de werkzaamheden.

In de kerstperiode maken we samen met De Bolder kerstpakketten die hun weg vinden naar diverse bedrijven. We maken deze pakketten in samenwerking met de vele Texelse producenten en vullen ze met de mooiste producten.

In de werkplaats

Leer- werkbedrijf De Bolder

De Bolder is niet weg te denken in de Texelse samenleving. Het biedt, in de breedste zin, Texelaars een volwaardige mogelijkheid om deel te nemen aan de samenleving.

is toegevoegd aan je winkelwagen:
Afrekenen