Chocolaterie Smidt

Kom kijken

Van achter de toonbank in de kleine winkel kun je meekijken hoe de chocolade gemaakt wordt.

Producten

Bonbons, repen, eitjes, gevuld met Texelse drankjes zoals TX gin, Texels bier of duindoorn.

Chocolade shoppen?

In elk dorp op Texel wordt wel ergens heerlijke chocolade van Smidt verkocht.

Een heerlijke winkel

Joke en Martin Smidt zijn eigenaar van een van de lekkerste winkeltjes van Den Burg. Een prachtig oud pandje met nostalgische uitstraling dat perfect past bij de ambachtelijke luxe die binnen verkocht wordt.

Alle vullingen en vormen worden hier zelf gemaakt. Als je in het winkeltje staat kijk je zo de chocolade werkplaats in en heb je zicht op het smelten, gieten, mengen, schudden en koelen van de chocolade.

Binnen vind je de heerlijkste bonbons en repen. Martin en Joke maken er een sport van om Texelse producten in de vulling te verwerken. Schapenmelk, texelse bieren en likeuren, TX Gin en duindoorn zijn combinaties die je hier kunt vinden.. en proeven.

Waalderstraat

De familie Smidt heeft een historie in de Waalderstraat. Martins opa en vader hadden hier al bedrijven en winkels. De traditie zet zich voort met de Chocolaterie.

I Love Texel werkt samen met de Chocolaterie in geschenk- en kerstpakketten. Het is bij Martin en Joke mogelijk om in opdracht bonbons te laten maken. Zo kun je een eigen ontwerp en smaak tot leven laten komen.

De heerlijke smaken van Texel

Chocolaterie Smidt

Maandag 13:30u – 17:00u*
Dinsdag gesloten
Woensdag 10:00u – 17:00u
Donderdag 10:00u – 17:00u
Vrijdag 10:00u – 17:00u
Zaterdag 10:00u – 17:00u
Zondag gesloten
*tijdens vakantieweken

is toegevoegd aan je winkelwagen:
Afrekenen