Cecile de Boer

Texelse inspiratie

Het Texelse landschap is een grote inspiratiebron voor de schilderijen van Cecile.

Creaties

Cecile maakt niet alleen schilderijen maar ook thema ansichtkaarten en kinderboeken.

Waar te zien?

Cecile exposeert in Boutique Hotel Texel, hier zijn haar schilderijen te bewonderen en te koop.

Veelzijdig kunstenares

Als geboren Texelse laat Cecile zich graag inspireren door de dagelijkse dingen die op haar pad komen. Ze is vooral bekend van haar karakteristieke uitingen van het Texelse landschap.

Diverse vormen, kleuren en vooral ook de natuur zijn een onuitputtelijke inspiratie bron. Met haar passie voor het schilderen en tekenen heeft Cecile intussen haar eigen stijl ontwikkeld, maar ze is daarnaast ook voortdurend op zoek naar andere en nieuwe vormen.

Cecile werkt graag met acryl op doek maar maakt ook gebruik van gecombineerde technieken. Een bekende serie van Cecile die ook is uitgegeven op ansichtkaart gaat over de karakters Schaap en het Blauwe Konijn die in diverse situaties uitgebeeld zijn.

Texelse landschappen

Cecile maakt schilderijen, tekeningen en prenten. Ook heeft ze illustraties gemaakt voor een aantal kinderboeken. 

Een belangrijk element voor Cecile is het plezier dat mensen beleven aan het bekijken van haar werkt. Dat geeft haar veel energie.

Het Texelse landschap, boerderijen en vergezichten zijn veel terug te vinden in haar werk en ze werkt regelmatig in opdracht van particulieren en bedrijven. Portretten van haar hand, uitgevoerd in diverse technieken en materialen sieren de wand in vele huizen.

Reproducties van Cecile kun je bij I Love Texel vinden op diverse producten zoals onze mokken en marmeren tegeltjes.

Schaap en het Blauwe Konijn

Cecile over zichzelf

In het dorp Den Hoorn op Texel ben ik geboren in 1957. Ik ben getrouwd met Bert en we hebben twee kinderen. In mijn ouderlijk huis had ik de gelegenheid om mij op een creatieve manier te ontwikkelenen en was veel te vinden bij mijn vader in de timmermans werkplaats. Met afvalhoutjes en ander materiaal wat ik vond maakte ik maskers en poppen met houtlijm en verf. Ook tekende ik veel. Mijn voorliefde is nu de schilderkunst.

Het atelier van Cecile is aan de Sluyscoog in Den Burg.

is toegevoegd aan je winkelwagen:
Afrekenen