Brouwerij TX

Craftbrouwerij in Oosterend

Brouwerij TX is een echte craftbrouwerij met een focus op hoogwaardige speciaalbieren.

Voor de liefhebber

Diverse barrel aged bieren waarbij vaak bijzondere vaten gebruikt worden.

TX Bier kopen?

Kijk op Untappd waar de bieren van TX op de tap staan. Verkrijgbaar in bijna alle Texelse winkels.

Speciaalbier

Bij Brouwerij TX wordt enkel speciaalbier gebrouwen. Brouwmeester Nico Derks staat garant voor de mooiste bieren met een vaak verrassende invalshoek. De modern opgezette ambachtelijke brouwerij is gevestigd in het pittoreske dorpje Oosterend. Deze kant van het eiland staat bekend om zijn rust en authenticiteit. 

De bieren van brouwerij TX worden geheel in eigen huis en op traditionele wijze gebrouwen en verpakt. Ook de recepten zijn van eigen hand. De brouwerij levert zijn bieren zowel in fust voor op de tap als in blik en gebruikt stenen kruiken voor de zware specials met nagisting op fles. Brouwerij TX is de enige brouwerij op Texel met een eigen bliklijn en ook de eerste die op Texel bier in blik op de markt bracht.

Op Texel gebrouwen

De karakteristieke bieren worden veelal vernoemd naar de kleur van het bier in combinatie met de eigenschap of de wijze van rijping. Zo zie je namen als hopblond, goudwit, donkerblond maar ook island pale ale en barrel aged bock voorbij komen.

De bierbostel die overblijft na het brouwproces wordt opgehaald door een lokale boer die het als vezelrijke bijvoeding voor de koeien gebruikt. Zo gaat er niets verloren.

Genieten van echte bieren

Brouwerij TX

Bij de brouwerij is een winkeltje dat geopend is op doordeweekse dagen. Brouwerij TX en Stokerij Texel delen de locatie op de Slotskolk in Oosterend.

is toegevoegd aan je winkelwagen:
Afrekenen