Zelfpluktuin en voedselbos

Locatie

De zelfpluktuin is gelegen aan de Middellandse weg in Oudeschild

Producten

Naast de huisgemaakte confituren is er heel veel lekkers om zelf te plukken

De tuin is te bezoeken

Een leuke, leerzame en ontspannen belevening voor jong en oud

Een hecht familiebedrijf

De Zelfpluktuin en voedselbos is al meer dan 25 jaar een begrip op Texel. Trudy, Judith en Jacco Boersen zwaaien de scepter over dit prachtige familiebedrijf ontstaan uit de verkoop van zelf geteelde aardbeien in een kraampje langs de weg.

Jams, siropen voor limonade en dessertsauzen maken ze zelf in hun eigen boerderijwinkel. Het kenmerk is de echte fruitsmaak en de hele vruchten, met zo weinig mogelijk toevoegingen. Zo komt het fruit het beste tot zijn recht. De producten van de Zelfpluktuin zijn op veel plekken verkrijgbaar. Bij ILoveTexel gebruiken we ze bijvoorbeeld in ons kaasplank pakket.

Heerlijk uitje op Texel

De zelfpluktuin en voedselbos is bij uitstek geschikt om met het gezin, als stel of in een kleine groep te bezoeken. Voor de kinderen is er een kabouterpad en in de overdekte theetuin is het heerlijk vertoeven en genieten. Je mag zelf fruit, snackgroenten en bloemen plukken.

De zelfpluktuin en voedselbos biedt veel inspiratie om ook thuis aan de slag te gaan. In de kas wordt een grote variatie aan planten zoals aardbeien, snackgroenten en kruiden opgekweekt waarmee je je eigen pluktuin kunt beginnen.

Bekijk de Zelfpluktuin en voedselbos

Naar de zelfpluktuin?

De Zelfpluktuin is geopend van 1 mei tot en met 26 oktober.

Maandag tot en met zaterdag 9:30 – 17:30 / Zondag gesloten

De Zelfpluktuin is geschikt voor alle leeftijden en voornamelijk voor kleine gezelschappen. Mindervaliden hebben toegang tot de gehele tuin, er is een aangepast toilet aanwezig.

Honden zijn welkom mits ze zijn aangelijnd. Er lopen kippen en katten los in de tuin, houd daar rekening mee.

has been added to your cart:
Afrekenen